PRESSEMEDDELELSE


SONGS

Hvem var det, der sagde de bevingede ord, om de mange sange der svæver rundt ove over os - sange som vi alle holder af og som blot venter på at nogen tager dem ned. Egentlig er det lidt liegyldigt, hvem der sagde hvad. Tanken derimod, slår én, for SONGS er så indlydende spækket med sådanne sange. 13 af dem hentet af BACKSEAT, den 14. blev teget allerede i 70´erne af Neil Young!

I modsætning til HIT HOME, der var resultatet af en bevidst målsætning om et mere muskuløst album, har der ikke omkring SONGS været andre intentioner, end at de enkelte sange måtte tages til efterretning, som de nu engang meldte deres ankomst.

Resultatet var 25 meget forskellige størrelser, der siden begyndelsen af januar og frem til august, dagligt er blevet vurderet, antaget eller glemt, arrangeret, diskuteret, indøvet live, pillet & pudset, for til sidst at blive indspillet..

SONGS kunne have haft undertitlen ROOTS, ikke fordi indholdet  - som begreb - på nogen måde er mere root´set end de tre forgående albums, mere fordi dette album så klart afspejler medlemmernes egne musikalske rødder!
Lars Krarup og Ivan Pedersen har, som bagmænd, naturligvis haft den største indflydelse på SONGS, men uagtet den geografisk set forskellige baggrund og "Stella Nova"s afsløringer om et bredt alderssænd blandt medlemmerne, er BACKSEAT stadig dybt forankret i den musik, der tidligt rørte ved sjælen.Og mere end nogensinde, bærer dette internordiske udspil sa også stærkt præg af, at enkelte musikere har haft tilstrækkeligt med tid - og rum - til at sætte sine inddividuelle fingeraftryk. Ikke mindst færøske Oli Poulsen har med sin nordatlantiske firnurlighed drejet på en retroknap eller to under det endelige mix.

Het retrospektiv er SONGS dog langt fra, og netop set i lyset af ovennævnte samspil, er der føjet mange ny facetter til, hvad vi menet at vide, BACKSEAT står for! Og selv om bandet af en eller anden grund totalt nægter at blive sat i en bestemt genrebås, så er det dog deres musikalske forståelse og ikke mindst deres formåen på det instrumentale plan, der sammen med det udprægede ønske om og tæften for en god sang der kendetegner dette tætte, bagstræberiske orkester!


CURRICULUM FACTAE:

RAINY DAY er en grumset og sej omgang pop med rock i, om fyren der har lært at "trøste" nedbrudte kvinder, men som i Blixens Ehrengart selv bliver offer.

WHEEL OF TIME: Rock! Men er det illusionsløst, livstræt, bedrevidende eller er det realisme? Er det bare svært at få øje på lyset for enden af tunnellen.

YOU TO MYSELF: Musikalsk er det BACKSEAT, som vi kender dem - sumpet og swingende slideaakompagnement til solid omgang tekstlig mandschauvanistisk klynk!

TALKIN´ `BOUR LOVE: ALle væsentlige, globale beslutninger tages af mænd, der ikke offentligt taler om følelser! Kan BACKSEAT ændre det? Ku´ Hiatt?

COAST TO COAST: AT blive brændt af, giver undertiden en ensom udlængsel - ligegyldigt hvohen - bare væk? Man kan dog altid slikke sine sår til dette velovervejede, modne og dvælende beat.

ANYWHERE: Denne minisuite, en dejlig hyldest til tre musikalske helte, er nærmest en programerklæring!

DIRTY LAUNDRY: Rock´n´roll med wau-wau-spaden genopfundet til situationen af manden, der i vreden over at "en anden" har været i hans seng, må gribe til en opskruet Fender-amp. for at komme af med det!

 THE RIVERS KNOWS: Guitaren og helt Beatles-tilstande danner dette tætte arrangement. Har en stadigt rolig flydende flod ikke altid været naturens eget psykopharmaca?

WON´T YOU COME OVER:Luren gennem Persieennerne mens modet ligger i snavsetøjskurven! Mens han samler mod, kan vi lytte på et kækt, bondestolt arrangement der stadig holder, hvor modet holder op.

WALK ON: Her møder BACKSEAT The Band og sammen snubler de over et Frelsens Hær Orkester på vejen, hvor frikirkeprædikanten løfter pegefingre, mens korpigerne lover alt andet end afholdenhed.

YOU - YOU - YOU: Hvilken pige ville ikke være lykkelig over at klimax´e sammen med Lars´ urørlige og stolte bluesfrasering på Strat 57´eren. Det må være det, de mener med Magic On Sheets!

ONCE BITTEN, TWICE SHY: Med fælt, lavmælt funk, kan enhver libertiner overtale en nok så brændt pige til at dumme sig igen. De følges ud i natten til en muted trmpets nonfigirative svar på Olles jazzede klaverimprovisation.

THE POET; Vidunderlig sort, groovy roots sovs. Men hvem er han, denne menneskesky sandsiger, som ikke kan forholde sig til sit publikums ophøjelse af hans tømmermandssnak til evangelier? Og hvem er den misundelige?

THE NEEDLE AND THE DEMAGE DONE: Den 14´ende sang som selv valgte Neil Young, i sin søgen efter uddødelighed. Hvem ville dog vove at røre det urørlige? Man siger, at i Krig og kærlighed gælder alle kneb, derfor gav BACKSEAT efter for en voldsom trang. Med stor respekt og med Warnes velsignelse har BACKSEAT smukt og nænsomt rearrangeret sangen med den stadig alt for aktuelle tekst...

for CMC
Jytte Poulsen
BACKSEAT: "SONGS"
Release: 30. august 1996


RAINY DAYS
Lars Krarup-Ivan Pedersen/Ivan Pedersen (Silly Songs) 3:08

WHEEL OF TIME
Ivan Pedersen (Silly Songs) 3:28

YOU TO MYSELF
Lars Krarup-Ivan Pedersen/Ivan Pedersen (Silly Songs) 3:17

WALK ON
Lars Krarup/Ivan Pedersen (Silly Songs) 3:16

TALK ABOUT LOVE
Ivan Pedersen (Silly Song) 3:09

COAST TO COAST
Ivan Pedersen (Silly Songs) 3:59

ANYWHERE
Lars Krarup-Ivan Pedersen/Ivan Pedersen (Silly Songs) 2:18

DIRTY LAUNDRY
Lars Krarp-Ivan Pedersen/Ivan Pedersen (Silly Songs) 3:49

WON´T YOU COME OVER
Ivan Pedersen (Silly Songs) 3:54

THE RIVER KNOWS
Lars Krarup/Ivan Pedersen (Silly Songs) 4:03

YOU - YOU - YOU
Lars Kraup-Ivan Pedersen/Ivan Pedersen (Silly Songs) 3:52

THE POET
Lars Krarup-Mitch Fischerman/ivan Pedersen (Silly Songs) 3:48

ONCE BITTEN, TWICE SHY
Lars Krarup/ivan Pedersen (Silly Songs) 4:28

THE NEEDLE AND THE DAMAGE DONE
Neil Young, arrangeret af Lars Krarup med tilladelse fra Warner/Chappe Music AB, 3:30

NO. 1 IN YOUR HEART
Backseat/Ivan Pedersen (Silly Songs) 4:03 feat. Erica Carson, "OL i Atlanta"


BACKSEAT:
Lars "Mitch" Fischermann: The backbeat, perc. & backseat vocals
Lars Krarup: Strings of all sorts
Olle Nyberg: White & Black keys & backseat vocals
Ivan Pedersen: Front- & backseat vocals
Helge Solberg: Four fat strings & backseat vocals

We would like to give our thanks to the following:

GUEST:
Anders M. Christense, John Defferary, Finn Otto Hansen, Gry Harrit, Niels Hoppe, Ole "Fessor" Lindgreen,
Susanne Marcussen, Knud Erik Nørgaard, Jesper Riis, Niels Stuart, Claes Suhr, Helle Sørensen, Marianne Sørensen,
Pia Trøjgaard, Mette Winther.

TAK TIL:
DK Musik, Aage Jensen A/S, Ascon A/S, Interstage, Fiat.DK, Super Sound, Freedans Music Göteborg,
Ole Kehlet for lending us the dobro, ast but not least Pelle Gjöbel, Lars Thordahl & Cobra, Finn Janzen,
Moonjam, Kejser Booking, The hardworking staff at CMC, kids, friends & lovers.

Mixed in
Sun Studio engineered by Hanrik Nilsson courtesy of Werner Studios, Lars Lindholm & Oli Poulsen,
The Sittingroom engineered by Lars Krarup, Penthouse engineered by Ivan Pedersen

PRODUCED by BACKSEAT
Rainy Day & Dirty Laundry
co.produced by Oli Poulsen
MIXED in Sun Studio by Oli Poulsen
MASTERED in Tocano by Oli Poulsen
PHOTOS by Claes Bech-Poulsen, Ole Christiansen, oldies by Stella Nova
LAY-OUT by fru IP, Paul Callaby & Schou Repro


og endnu en gang må anmelderne op med superlativerne.


POLITIKEN Anders Rou Jensen (3. september 1996)

ROCK MED BLÅ TONE


..."Ivan Pedersen fra Backseat er fortsat den eneste danske sanger, om hvem man risikabelt tør påstå, at han vokalt formår at dele stemning med sorte legender, som Sam Cooke og Otis Redding. På SONGS, den fjerde CD fra Backseat, gør han det to gange. Nemlig på sangene "Coast To Coast" og "The River Knows", hvor Pedersen rammer dén blå tone af udslukt smerte og sørgmodighed, der taler om bitre, underskønne livsefaringer..... ...."Little Feat spadserer ustandseligt forbi i musikken, mens Backseat i sangskrivningen alligevel opretholder et selvstændigt fingeraftryk. Det ligger i de velskrevne, nu og da firkantede tekster om kønsroller og kærlighedsliv, hvor det ofte igen er Pedersen, som rykker sangene fri af den habile, velswingende driftssikkerhed. Også her er der nemlig tale om en sjælden dansk rockstemme. Uden at blive lummer eller anvende distance og ironi kan Pedersen nemlig udtrykke en grandvoksen, mandlig seksualitet, der gør ordet "liderlig" for vulgært og betegnelsen "kønsdrift" for fersk.... ... Pedersen - you better move on!...


Otto Sidenius er blevet afløst på tangenterne af svenske Olle Nyberg.
Billede mangler
Ivan bliver kontaktet af den danske ambassde i Manilla og bedt om at repræsentere Danmark ved fjernøstens største sangkonkurrence. "The Philippines This Year".

Ivan synger "Sleeping with Strangers" og bliver nr. 2..( Vinderen er igen i år landets egen solist og det samme sker året efter, hvor Ivan har skrevet en sang sammen med Lasse Lunderskov som Monique synger til en tredieplads).

- TILBAGE TIL HISTORIE -SILLY SONGS    -    Besser  Hovedgade  18,  8305  Samsø    -    pp@sillysongs.com    -    Copyright 2018    -    All Rights Reserved    -    web kentkox.dk